Λαζάνια στον φούρνο

Οτι πιο νόστιμο χωρίς πολλά αυγά…

ΥΛΙΚΑ:

800 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ενάμιση κουτί γάλα εβαπορέ των 400γρ. (Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη γάλα, θα δείτε στο ζύμωμα)

Γέμιση:

Ζαμπόν-τυρί

2 κρέμες γάλακτος των 200ml

Σάλτσα τομάτας:

Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένες ντομάτες και αρκετό βασιλικό.Ελάχιστο νεράκι και την αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου είκοσι λεπτά.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το γάλα.Τρίβουμε λίγο την ζύμη και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.Τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Στην συνέχεια ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα και κόβουμε σε οριζόντιες γραμμές και μετά κάθετα μέχρι να σχηματίσουμε τετράγωνα.Στρώνουμε λίγο σάλτσα στο ταψί και ξεκινάμε να βάζουμε σε στρώσεις λαζάνια-ζαμπόν-τυρί-σάλτσα-κρέμα γάλακτος.Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά.Στο τελευταίο δεκάλεπτο ξεσκεπαστε το ταψί να πάρει λίγο χρώμα. Συνήθως τα σπιτικά ζυμαρικά σε αναλογία είναι 1 αυγο ανα 100γρ. αλεύρι. Εγώ σάς δείχνω ένα καινούργιο τρόπο ζύμης χωρίς πολλά αυγά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble