Υλικά :
1 πακέτο λαζάνια
Μοσχαρίσιο κιμά 800gr
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι για το τσιγαρισμα
1 μικρό ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι για τη γεύση
2 ντομάτες σε κύβους
1 κονσέρβα (6 ουγγιές) πάστα ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ( αυτή θα χρησιμοποιείτε κυρίως στις στρώσεις )
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Οδηγίες :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° . Βράζουμε τα λαζάνια al dente , τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ , σε μια μεγάλη κατσαρόλα , τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι κόκκινο . Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ενα λεπάκι ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί . Ανακατεύουμε τις ντομάτες , το νερό και την πάστα , αλάτι, ζάχαρη , πιπέρι , καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης . Αφήνουμε να πάρει βράση . Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί. Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια σε ένα (ελαφρά λαδωμένο) ταψί . Ρίχνουμε σιγά σιγά τον κιμά ομοιόμορφα , πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με ( λιγότερο) τυρί παρμεζάνα . Ξαναστρώνουμε με λαζάνια και πάλι , και στη συνέχεια με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά . Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και (λιγότερη) παρμεζάνα . Τέλος τοποθετούμε τα υπόλοιπα λαζάνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί . Ψήνουμε 30-35 λεπτά ή μέχρι να να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε. 10-12 μερίδες .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Αλεξάνδρα Λαβίδα.