Κώστας Σκρέκας: Τα Τρίκαλα και δικαιούνται και μπορούν να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση

“Σήμερα βρίσκομαι εδώ ξανά, μπροστά σας, και ζητώ τη στήριξή σας. Να με στείλετε ισχυρό στην επόμενη Βουλή. Με την εμπειρία, τις γνώσεις, το θάρρος και την καταξίωση, να είστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσω την ισχυρή αυτή εκπροσώπηση που εσείς αποζητάτε. Και θα έχετε πάντοτε κοντά σας μια πραγματικά αδέσμευτη φωνή που θα πασχίζει για τα προβλήματά σας. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ να μάχομαι για όλους εσάς. Να συνεχίσω να αποδεικνύω ότι τα Τρίκαλα και δικαιούνται και μπορούν να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση, ισχυρούς πολιτικούς στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα η δικιά μας. Πριν από δυόμισι χρόνια ξεκινήσαμε. Τώρα συνεχίζουμε…» με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους Τρικαλινούς απόψε το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία.
Ο κ. Σκρέκας εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος «Χαίρομαι γιατί βλέπω όλους εσάς που μου δώσατε δύναμη με την ψήφο σας το 2012 να εκλεγώ βουλευτής και να σας εκπροσωπήσω. Να παλέψω για εσάς, να αγωνιστώ για τα δίκαιά σας, να αγωνιστώ για τον τόπο μας και την πατρίδα. Δεν θέλω να σας πω μεγάλα λόγια σήμερα, παρά μόνο ότι δούλεψα, δούλεψα πολύ για να καταφέρω το καλύτερο δυνατόν για τα αγαπημένα μας Τρίκαλα, αλλά και για την Ελλάδα… Δουλειά που αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ορίζοντάς με υπουργό Ανάπτυξης… Και πιστέψτε με από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκα σ’ αυτή τη θέση το μυαλό μου ήταν σε όλους εσάς, ήταν στον τόπο μας και στο πως θα μπορέσω από εκεί να βοηθήσω… Είμαι ευγνώμων απέναντί σας και δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα συνεχίσω να κάνω το πάν για να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας» υποστήριξε μεταξύ άλλων.
Ο υπουργός κι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. «Θα πούμε αλήθειες για όσα έγιναν και όσα η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει τα επόμενα χρόνια. Πριν από δυόμισι χρόνια, μας δώσατε την εντολή να βγάλουμε τη Χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Μαζί πετύχαμε πολλά» εξήγησε.
Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο έργο του στους δύο μήνες που βρέθηκε στην ηγεσία του που Υπουργείου Ανάπτυξης. «Το βασικότερο μέλημά μου ήταν και παραμένει η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό το λόγο, έδωσα έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών και στην κατάργηση γραφειοκρατικών και άλλων διοικητικών εμποδίων, τα οποία δυσχέραιναν την επενδυτική δραστηριότητα.
Στις 59 ημέρες στο Υπουργείο Ανάπτυξης δούλεψα πολύ και πετύχαμε:
Τη ψήφιση νέου Νόμου για το ΕΣΠΑ, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ένα ευρώ από κοινοτικούς πόρους.
Την έγκριση του συνόλου των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων.
Τη διασφάλιση και άμεση αξιοποίηση των 26 δις Ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάκαμψη
Ενισχύσαμε τη ρευστότητα στην αγορά με την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Έτσι δίνεται ανάσα 200 εκ. € σε εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες.
Εξασφαλίσαμε την άμεση έναρξη δράσεων συνολικού ύψους 440 εκ. € για την καταπολέμηση της ανεργίας και της απασχόλησης
Ξεκινήσαμε νέες δράσεις επιχειρηματικότητας για άνεργους νέους ύψους 100 εκ. €
Εγκρίναμε πρόσθετες πιστώσεις 89 εκ. € για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»
Μειώσαμε τη γραφειοκρατία και πια για 897 επαγγέλματα δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας» επισήμανε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ε-65. «Μέσα σ’ αυτούς τους δύο μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο Ανάπτυξης προέταξα την υλοποίηση ενός έργου πνοής για τα Τρίκαλα, αλλά και γενικότερα για τη Θεσσαλία: την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65. Τι κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση; Από τη μία πλευρά εντάξαμε το βόρειο τμήμα του Ε-65 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και από την άλλη, κλειδώσαμε τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα του Ε-65 προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ. Διασφαλίσαμε, δηλαδή, τους πόρους που επιτρέπουν την κατασκευή ενός έργου με τεράστια σημασία για την περιοχή μας, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συντομεύσει κατά πολύ τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού προς την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, και ταυτόχρονα θα βελτιώσει κατά πολύ το επίπεδο της οδικής ασφάλειας. Είναι βέβαιο ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα γίνει ο μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Σκεφτείτε μόνο τα οφέλη που θα υπάρξουν στον τουρισμό μέσα από τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο νομό Τρικάλων από όλη την Ελλάδα» επισήμανε ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε μέριμνα και για τη χρηματοδότηση 16 σημαντικών έργων σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Σκρέκας εξέφρασε την άποψη ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ώριμοι και θα κρίνουν με γνώμονα την ασφάλεια και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και δεν θα πέσουν στην παγίδα του νέου «λεφτά υπάρχουν» και πως η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. «Κι αυτό αρχίζει να φαίνεται στην καθημερινότητα. Το 2014, για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ανεργία όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά έχει αρχίσει πια να μειώνεται. Είχαμε 159.000 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή 159.000 λιγότερους ανέργους. Μπορεί ακόμα να υπάρχουν πολλοί άνεργοι, όμως είναι 159.000 λιγότεροι από πέρυσι» υποστήριξε.