Κρεμμύδια – Εκπληκτικές θεραπείες για πολλές παθήσεις

Τα κρεμμύδια εκτός από τα φαγητά μας μπορούν να κάνουν θαύματα και στη υγεία μας αφού μπορούν να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που έχει αντιφλεγμονώδη, αντισταμινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, επίσης βοηθά και στη μείωση της χοληστερίνης.

Το κρεμμύδι έχει επίσης αντιβιοτικές ιδιότητες και μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό αφού βοηθά να αποβάλουμε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα.
Αν θέλετε και εσείς να εφαρμόσετε τις θεραπείες του κρεμμυδιού, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση για να δείτε στη συνέχεια του άρθρου πώς τα κρεμμύδια μπορούν να μας ωφελήσουν σε πολλές παθήσεις.

Κρεμμύδια για την καταπολέμηση του κρυολογήματος

Τα κρεμμύδια είναι πραγματικά αποτελεσματικά κατά τους κρυολογήματος. Πιείτε ένα φλιτζάνι ρόφημα κρεμμυδιών ή φάτε ένα ολόκληρο κρεμμύδι στα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος.
Το κρεμμύδι αν το καταναλώσετε ωμό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα ιγμόρεια, ενώ το ρόφημα κρεμμυδιών να καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Τα κρεμμύδια βοηθούν στην καταπολέμηση του πυρετού

Για να μειωθεί ο υψηλός πυρετός βάλτε μερικά κρεμμύδια, μαζί με πατάτες και ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα ζευγάρι κάλτσες, φορέστε τις για λίγο. Ο πυρετός θα μειωθεί μέσα στις επόμενες 2 ώρες.

Το κρεμμύδι καταπολεμά και το βήχα

Αυτή η απλή συνταγή που ακολουθεί μπορεί να βοηθήσει στον έντονο βήχα.
καθαρίστε ένα κρεμμύδι και κόψτε το στη μέση, βάλτε 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη και στα 2 κομμάτια του, αφήστε το για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια πιέστε το κρεμμύδι για να πάρετε το σιρόπι του, πίνετε από αυτό 2 φορές την ημέρα.

Για την ωτίτιδα και τον καθαρισμό του αυτιού

Ένα μικρό κομμάτι κρεμμυδιού μπορεί να απαλύνει οποιοδήποτε ήπιο πόνο του αυτιού. Βάλτε ένα μικρό κομμάτι κρεμμύδι στο αυτί σας πριν πάτε για ύπνο, αφήστε το ολόκληρο το βράδυ και το επόμενο πρωί θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

Μπορεί να βοηθήσει με μικροτραυματισμούς και κοψίματα

Καθαρίστε ένα κρεμμύδι και κόψτε το στη μέση, χρησιμοποιήστε το ημιδιαφανές δέρμα του κρεμμυδιού για να καλύψετε το κόψιμο, εφαρμόστε απευθείας στο δέρμα, μη φοβάστε δεν πρόκειται να έχει παρενέργειες. Αλλάζετε τη μεμβράνη του κρεμμυδιού δυο φορές την ημέρα μέχρι η πληγή να κλείσει, φυσικά κάτι τέτοιο το κάνετε σε μικροτραυματισμούς και ελαφρά κοψίματα, το κρεμμύδι εκτός του ότι θα βοηθήσει στην επούλωση της πληγής, θα απολυμάνει επίσης την περιοχή.

Τα κρεμμύδια θεραπεύουν τα εγκαύματα

Σε περιπτώσεις μικρών εγκαυμάτων στην κουζίνα χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι, κόψτε το στη μέση και την κομμένη επιφάνεια εφαρμόστε την στην καμμένη περιοχή για τουλάχιστον 3 λεπτά, με αυτό τον τρόπο το κρεμμύδι θα βοηθήσει στην επούλωση της περιοχής.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χτυπήστε μερικά ασπράδια αυγών και εφαρμόστε στην περιοχή του σώματος που καήκατε, τα ασπράδια σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα. Στη συνέχεια καλύψτε το με καθαρή γάζα, επαναλάβετε τη διαδικασία αν αυτό είναι αναγκαίο, σίγουρα θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Είναι αρκετά αποτελεσματικά σε βαθειά κοψίματα

Τα κρεμμύδια έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην επούλωση από βαθειά κοψίματα, λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιβιοτικών τους ιδιοτήτων μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην επούλωση τέτοιων πληγών.

Καταπραΰνουν από τσιμπήματα εντόμων, ακόμα και της μέλισσας

Αν κάποια στιγμή της ζωής σας τσιμπήσει μια μέλισσα και δεν είστε αλλεργικοί, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε για να σταματήσει άμεσα ο πόνος, είναι να αφαιρέσετε το κεντρί της και να εφαρμόσετε πάνω ένα κομμένο κρεμμύδι, με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε το πρήξιμο και θα λειτουργήσει σας ένα φυσικό αντισταμινικό.

πηγή : http://www.votanonkipos.gr