Κούκις βανίλιας

Τέλεια μαλακά και μαστιχωτά κούκις βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας!!!
Το μυστικό τους κρύβεται στο αλεύρι και στο βούτυρο!!!
ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπες αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 κούπα βούτυρο αγελαδινό τύπου Lourpak λιωμένο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή χοντροκομμένη σοκολάτα
2 αυγά
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
1 κοφτό κ.γ μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ’ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν,αλάτι και βανίλια.
-Σ’άλλο μπολ ρίχνω το λιωμένο και χλιαρό βούτυρο (πρέπει να είναι λιωμένο όπωςδήποτε) προσθέτω τα 2 είδη ζάχαρης και ανακατεύω με σύρμα πολύ καλά 2-3 λεπτά,(αν θέλουμε χτυπάμε στο μίξερ)και ρίχνω 1-1 τα αυγά χτυπώντας.Ρίχνω όλο το αλευρι και ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να το απορροφήσει.Τέλος,προσθέτω τη σοκολάτα να ανακατευτεί κι αυτη.
Βάζω τη ζύμη στην κατάψυξη 20 λεπτα.Μένα κουτάλι παίρνω ζύμη και πλάθω μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.Τα βάζω σε ταψι με λαδόκολα τα πατάω ελαφρά να πλατύνουν(οχι πολύ)και ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 10 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αυτό που τα κάνει μαλακά και μαστιχωτά είναι το αλεύρι που πρέπει να είναι σκληρό για ψωμί,και το λιωμένο βούτυρο.
Επίσης η υφή τους μ’αυτό το αλεύρι,είναι σαν να έχουν μέσα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Επίσης μπορούμε να μειώσουμε την καστανη ζάχαρη στα 3/4 κούπας,αλλά όχι λιγότερο…
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε 2 κούπες σοκολάτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.