Κουλουράκια με μαρμελάδα

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ…

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλο loyrpac

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι & το ξύσμα των πορτοκαλιών

2 ποτήρια σπορέλαιο

1 κιλό ζάχαρη

2 φακελάκια μπεικιν παουντερ

2 φλιτζανάκια κονιάκ

3 κιλά αλεύρι

μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και μόλις γίνει αφράτο βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Θα γίνει μια μαλακή ζύμη που πρέπει να μείνει να ξεκούραστη μια ώρα περίπου.

Χωρίζετε την ζύμη στην μέση, κάνετε μικρά μπαλάκια, κάνετε μια τρυπούλα στην μέση και βάζετε λίγο μαρμελάδα στο κέντρο και τα ψήνετε.

Ψήνονται στους 180 βαθμούς για 20 λεπτάκια.  Τα βγάζετε ανοιχτόχρωμα αν θέλετε να είναι μαλακά και αφρατα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).