Κορνεδάκια αγαπημένα

Υλικά για 18 περίπου κορνεδάκια :

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια
Σαντιγί
Υλικά για σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 1/4 ποτήρι νερό.
Εκτέλεση :
Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά (μετά το βρασμό). Φτιάχνουμε χωνάκια σαν και αυτά της φωτογραφίας ή χρησιμοποιούμε φόρμες που υπάρχουν στην αγορά (έτοιμα χωνάκια). Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού την σφολιάτα και αφού βουτυρώσουμε καλά και αλευρώσουμε τα χωνάκια μας τα τυλίγουμε γύρω γύρω προσπαθώντας οι άκρες να εφάπτονται.  Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε καλά τα χωνάκια με την σφολιάτα.  Τα ψηνουμε για 13 λεπτα στο φουρνο στους 180 βαθμούς.  Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι μας και μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βουτάμε για πολύ λίγο στο χλιαρό σιρόπι.  Χτυπάμε την κρέμα στιγμής στο μίξερ και γεμίζουμε με αυτήν τα κορνεδάκια.  Γαρνίρουμε με σαντιγύ και μπορούμε να βάλουμε τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή κερασάκι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Πολυξένη Κουτσούκου.