Κορμός βανίλια με φράουλες και σοκολάτα

Υλικά για το παντεσπάνι :

90 γρ. αλεύρι
90 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
Σημείωση: Εναλακτική για το παντεσπάνι για να γίνει σοκολατένιο αντί για βανίλια βάζουμε κακάο.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά για 8 λεπτά, οποιος φοβάται ότι δεν θα του φουσκώσει βάζουμε λίγο μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί ή φόρμα διαμέτρου 40x30cm και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Υλικά για την κρέμα:
500γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια (κρατάμε μερικές για τον στολισμό και το σερβίρισμα)
600 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φάκελο ruf γεύση βανίλια ή κρέμα muss βανίλια
Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε μέχρι να σφύξει η κρέμα, προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε με το χέρι και απλώνουμε στο παντεσπάνι.
Τυλίγουμε προσεχτικά το παντεσπάνι σε ρολό.
Υλικά για κρέμα σοκολάτα :
200 γρ. κουβερτούρα
180γρ.κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για κρέμα σοκολάτα:
Βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε να ζεσταθεί .  Ανακατεύουμε μέχρι να λείωσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει και αλοίφουμε τον κορμό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την συναρμολόγηση και το σερβίρισμα συμβουλευτείται και την φωτογραφία.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γιαννούλα Παπαγγέλη.