Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
6-7 φλυτζανια τριμμένη κολοκύθα
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.τ.γλ κανέλα
1 κ.τ.γλ. γαρύφαλλο
3 κ.τ.σ. σουσάμι
200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
200 γρ. σταφίδες
Υλικά για το σιρόπι :
1 1/2 φλυτζάνι νερό
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη & όσο ζωμό έχουμε στραγγίσει από την κολοκύθα
1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Τρίβουμε την κολοκύθα. Βάζουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια , τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίσει.  Την ζουλάμε και την αφήνουμε άλλη μισή ώρα. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και κατά μήκος βάζουμε την γέμιση μας.  Ρολαρουμε το φύλλο το σουρώνουμε, το τοποθετούμε στο ταψάκι μας και το βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε την διαδικασία αυτή με όλα μας τα φύλλα. Ψήνουμε στους 200° από κάτω με αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα περίπου 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.  Ετοιμάζουμε το σιρόπι.  Σε κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό , την ζάχαρη, το νερό και τα βράζουμε 3′ .  Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε την βράση για άλλα 2′.  Σιροπιάζουμε το γλυκό μας με κουτάλα σιγά σιγά και το αφήνουμε να τραβήξει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.