Κεφτεδάκια με σάλτσα, ντομάτες και πατάτες γεμιστές

Υλικά για τα κεφτεδάκια :

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)

1 αυγό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. δυόσμο

4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

ρίγανη

Υλικά για την σάλτσα :

1 χοντροκομμένο κρεμμύδι,

1 σκελίδα σκόρδο,

1 γλυκιά πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά και

1 συσκευασία χυμό ντομάτας

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια μας. Τα βάζουμε σε γάστρα με νεράκι που φτάνει στη μέση από τα κεφτεδάκια και λίγο ελαιόλαδο πάνω στο καθένα.  Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε, ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, μια γλυκία πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μία συσκευασία χυμό ντομάτας(μπορούμε να βάλουμε και χυμο από φρέσκια,στον οποίο θα προσθέσουμε λίγη ζάχαρη). Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά.

Υλικά για τις γεμιστές πατάτες :

Τόσες πατάτες όσες και οι μερίδες μας,

μαγιονέζα,

αλάτι,

πιπέρι,

μαϊντανό,

φρέσκο κρεμμύδι και

φέτα

Εκτέλεση για τις γεμιστές πατάτες :

Διαλέγουμε μία μεγάλη με ωραίο σχήμα πατάτα για κάθε μερίδα.  Τις τυλίγουμε ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο,και τις ψήνουμε στους 180 ,στον αέρα για μία περίπου ώρα.  Όταν είναι έτοιμες ,τις αδειάζουμε προσεκτικά με κουταλάκι και κρατάμε την πατάτα που αφαιρέσαμε σε ένα μπολάκι. Ρίχνουμε στο μπολάκι με την πατάτα, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι και φέτα. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στη γεύση,είναι να “νιώθουμε” όλα τα υλικά, χωρίς όμως να υπερισχύει κάποιο.  Ξαναγεμίζουμε τις πατάτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.