Καφές & καρκίνος προστάτη: Ποια ποσότητα θεωρείται προστατευτική

Το πιο αγαπημένο ρόφημα στον πλανήτη έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων και ο μειωμένος κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη.

Ποικίλα συστατικά του καφέ με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, όπως η καφεστόλη και η καχεόλη, εμποδίζουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, επομένως δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο.

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tongji στη Σαγκάη πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) σε 13 επιστημονικές μελέτες με συνολικό δείγμα σχεδόν 540.000 άντρες από όλο τον κόσμο και διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη μειώνεται κατά 2,5% για κάθε δύο φλιτζάνια καφέ που καταναλώνει ο άντρας σε ημερήσια βάση.

Τα ευρήματα υπέδειξαν ότι ο καφές όχι μόνο μειώνει το συνολικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη αλλά παράλληλα μειώνει κατά 24% τον κίνδυνο θανάτου από την ασθένεια για τους άντρες που έχουν λάβει διάγνωση για καρκίνο του προστάτη, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Nutrition And Cancer.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/341804-kafes–karkinos-prostati-poia-posotita-theoreitai-prostateftiki#ixzz44JR3MLNm