Υλικά :
1 κιλό κατσικάκι
2-3 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές πελτές
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο χυλοπίτες
Εκτέλεση :
Κόβουμε το κατσικάκι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τον πελτέ, αλατοπίπερο, την κανέλα, το λάδι και μια κούπα νερό. Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου.
Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10′ περίπου. Αφήνουμε τις χυλοπίτες να χυλώσουν όχι όμως να παραβράσουν.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Νανά Πούλιου.