Καρυδόπιτες με σιρόπι σοκολάτας

Καρυδόπιτες muffins με σιρόπι σοκολάτας… .

ΥΛΙΚΑ :
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
200 γρ. ζάχαρη,
260 γρ. αλεύρι και λίγο να αλευρώσουμε τις θήκες της φόρμας για muffins 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τις θήκες
1 μπέικιν,
120 γρ. χουρμάδες,
50 ml κονιάκ
150 γρ. καρύδια τριμμένα στο multi ή χοντροκομμένα ,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1κ.γ. βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
150 γρ. κουβερτούρα,
1 κ. σ. μέλι,
½ κ. γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Σε ένα μπολ βάζουμε τους χουρμάδες με το κονιάκ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με το κονιάκ στο multi και τους ρίχνουμε στο μίξερ στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι (κοσκινισμένο) σταδιακά (όχι όλο μαζί) μαζί με το μπέκιν και μια πρέζα αλάτι.  Ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια Ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα σε θήκες φόρμας muffins που τις έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε 20 λεπτά με μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σους 175ο C. Όσο ψήνονται οι καρυδόπιτες φτιάχνουμε το σιρόπι σοκολάτας Σε μια μικρή κατσαρόλα ή μικρό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά  (το κακάο να είναι κοσκινισμένο) Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Μόλις βγάλουμε τις καρυδόπιτες κάνουμε με το μαχαίρι τρύπες στο πάνω μέρος τους και τις περιχύνουμε σιγά –σιγά με το ζεστό σιρόπι (θέλει υπομονή). Τις βάζουμε σε σουρωτήρι ή σε σχάρα να στραγγίξει το σιρόπι και τις γαρνίρουμε.  Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε μία μία.  Το σιρόπι που θα μας μείνει το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το φυλάμε  σε στεγνό, δροσερό χώρο.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ :
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, την κατεβάζουμε λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός και την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα που την έχουμε τοποθετήσει σε ένα μπολ. Την ανακατεύουμε με μια μαρίζ να λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα. Ρίχνουμε το μέλι και την κανέλα Ανακατεύουμε άλλη μια φορά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Γαρνίρουμε τις καρυδόπιτες…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).