Καρμπονάρα με λιγκουίνι

Υλικά :
1 πακέτο λιγκουίνι
250 γρ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής
10 φέτες μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. βιτάμ
λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Βραζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα καίμε αν θέλουμε με 1 -2 κουτ. της σούπας βιτάμ ή με ελαιόλαδο.  Σε κατσαρολάκι βάζουμε 1 κ.τ.γλυκού βιταμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και αφού το σοτάρουμε λίγο και αυτό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο (ολόκληρο), αλάτι, πιπέρι, λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ωσπου να αρχίσει να πήζει ελαφριά η σάλτσα. Αφαιρούμε το σκόρδο από την σάλτσα.  Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με αλαντικό της αρεσκείας μας, να προσθέσουμε και μανιταράκια και να βάλουμε λευκό πιπέρι αντί για μαύρο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή η φίλη μας Νατάσσα Σάββα.