Υλικά:
Ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλια της σούπας αλάτι
Νερό χλιαρό όσο πάρει το ζυμάρι (περίπου μισό ποτήρι,θα δείτε στο ζύμωμα)
Γέμιση:
Μισό κιλό τυρί κίτρινο τριμμένο
3 αβγά
1 κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις (για να μην λασπωσει το μείγμα)
1 σφηνάκι γάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευης:
Φτιάχνουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας ελαφρά όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το νεράκι και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ελαστικό ζυμάρι. Ανοίγουμε φύλλα λεπτά βάζουμε κατά μήκος την γέμιση και τυλίγουμε μία φορά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι και στρώνουμε σε λαδωμενη φόρμα. Όσο για την γέμιση,απλά ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολάκι. Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble