Το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ σοκολάτας…
ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες ζάχαρη
1 και 3/4 κούπες αλεύρι
3/4 κούπας κακάο
1 και μισό κ.γ. σόδα
1 και μισό κ.γ. baking
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 κούπα γάλα
μισή κούπα σπορέλαιο
1 κούπα βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βραστό νερό, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος, ανακατεύοντας και πάλι πολύ καλά. Ψήνουμε το κέικ μας στους 170οC για 1 ώρα. Προαιρετικά, καλύπτουμε το κεικ με σοκολατένιο γλάσο, κάτι που θα απογειώσει τη γεύση του.
Καλή επιτυχία.
H συνταγή είναι του Γ.Λουκάκου και μας την έστειλε η φίλη μας Ειρήνη Μαραγκού , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :http://tasty-mam.blogspot.gr/2015/08/blog-post_5.html?spref=fb