Κέικ κάστανο

Τι χρειαζόμαστε:
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζάχαρη
1 βιτάμ
4 αυγά
1 φλ.γάλα
2 βανίλιες
1 μπέικιν
20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

Για το γλάσο:
125 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. βούτυρο

Πώς το κάνουμε:
  1. Για το κέικ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
  5. Αλευρώνουμε ελαφρά τα κάστανα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  6. Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
  7. Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  8. Προσθέτουμε την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  9. Ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.
  10. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το κέικ.

Πηγή: sintagespareas.gr