«Θερίζει» ο καρκίνος του πνεύμονα στη Θεσσαλία-1.500 ασθενείς κάθε χρόνο

“Θερίζει” ο καρκίνος του πνεύμονα στη Θεσσαλία. Γεγονός που αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς καθώς τα άτομα που νοσηλεύονται ετησίως με καρκίνο του πνεύμονα στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανέρχονται σε 1.500 περίπου. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο διευθυντής της Κλινικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ημέρες Πνευμονολογίας» που διεξήχθη στο Βόλο από 23-26 Απριλίου.

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

 Στην Πνευμονολογική Κλινική νοσηλεύονται 1500 ασθενείς κάθε χρόνο ,ενώ από τα τακτικά και επείγοντα εξωτερικά ιατρεία περνούν περίπου 10.000 ασθενείς το χρόνο.

Κάθε εβδομάδα διαγιγνώσκονται με καρκίνο του πνεύμονα 5-10 ασθενείς.

Έχουν αυξηθεί τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα σε νεαρές ηλικίες, άνδρες και γυναίκες έως 30 ετών περίπου, καθώς οι έφηβοι ξεκινούν το κάπνισμα από την ηλικία των 12-13 χρόνων.

Ημέρες Πνευμονολογίας

Οι «Ημέρες Πνευμονολογίας» πραγματοποιούνται για 16η συνεχή χρονιά φέτος. Ξεκίνησαν το 1999, ταυτόχρονα με τη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με το συνέδριο αυτό, 100 χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου ελληνικού ορεινού σανατορίου στο Πήλιο, ο Βόλος βρίσκεται στο κέντρο των ιατρικών εξελίξεων. Το συνέδριο θα παρακολουθήσει το 50% των πνευμονολόγων της Ελλάδας, δηλαδή περίπου 500 άτομα.

Με πληροφορίες από το e-thessalia.gr