Θα βραβευτούν 10 ιερείς από όλη τη Θεσσαλία που υπηρετούν σε ενορίες της Ευρώπης

Αφιερωμένο  στην Ιεροσύνη και στους Θεσσαλούς Ιερείς της Ευρώπης το 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης

Δέκα ιερείς που κατάγονται από την Θεσσαλία και υπηρετούν σε ενορίες της Ευρώπης θα αποτελέσουν τα τιμώμενα πρόσωπα του 12ου Φεστιβάλ Ευρώπης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας.

Την εκδήλωση θα διοργανώσουν από κοινού η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ., ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μπίλεφελντ με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Γκύτερσλο, Κολωνίας, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντύσσελντορφ, Σβάινφουρτ, Μονάχου, και Βερολίνο) κι ο Δήμος Καλαμπάκας.

«Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης όπου, οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί με ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι. Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο» αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης πρόεδρος στην οποία εδώ και χρόνια είναι ο εκ Καλαμπάκας καταγόμενος κι εξαιρετικά δραστήριος Διαμαντής Γκίκας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διοργάνωση θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης μαζί με τοπική μουσική ορχήστρα από την Καλαμπάκα.

Αφιερωμένο στην ιεροσύνη

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που διοργανώνει το Φεστιβάλ για 12η χρονιά επιλέγει κάθε χρόνο ένα θέμα στο οποίο επικεντρώνεται το φεστιβάλ. Φέτος το 12ο Φεστιβάλ αποφασίστηκε να είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλούς Ιερείς που υπηρετούν σε ενορίες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Ομοσπονδία θα τιμήσει και θα προβάλλει το έργο και τη συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση ηθών και εθίμων και στην εν γένει διατήρηση της ελληνικής συνείδησης, μέσω της συμμετοχής στη ζωή της ενορίας.

Οι ιερείς που θα βραβευτούν

Οι ιερείς που θα βραβευτούν είναι οι ακόλουθοι:

  1. π. Αμβράζης Απόστολος από Καρδίτσα – Ενορία Χέρτεν (Herten) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  2. π. Γαλλής Αντώνιος από Ελλασόνα – Ενορία Λίμπεγκ (Luebeck) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  3. π. Μακρής Γεώργιος από Καλαμπάκα – Ενορία Μύλακερ (Muehlacker) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  4. π. Μανώλης Ιωάννης από Καλαμπάκα – Ενορία Ντούισμπουργκ (Duisburg) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  5. π. Μαλαμούσης Απόστολος από Βόλο – Ενορία Μονάχου (Muenchen) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  6. π. Νούλας Χρήστος από Καλαμπάκα – Ενορία Άουκσμπουρκ (Augsburg) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  7. π. Παπανικολάου Θεόδωρος από Καλαμπάκα – Ενορία Μπορντώ (Bordeaux) ΓΑΛΛΙΑ
  8. π. Τσόμπρας Δημήτριος από Βόλο – Ενορία Μπήλεφελντ (Bielefeld) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  9. π. Τσουρλής Σωτήριος από Καλαμπάκα – Ενορία Νυρεμβέργης (Nuernberg) ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  10. π. Ζερδαλής Ηρωδίων από Βερδικούσια – Ενορία Κρέφελντ (Krefeld) ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στόχος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, όπως επισημαίνουν τα μέλη του Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης στόχος του 12ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης είναι η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία μεταξύ των νέων της θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας Θεσσαλίας, οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κι  ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.