Η πόλη γέμισε νότες του Τσιτσάνη…

Και ξαφνικά η πόλη γέμισε νότες του Τσιτσάνη και η νύχτα έγινε μαγική κι ονειρεμένη… Κι ο κόσμος αναπόλησε, ακολούθησε τις μελωδίες και ταξίδεψε στο παρελθόν, στις στιγμές που ο Τρικαλινός δημιουργός έγραφε τα τραγούδια του που δεκαετίες τώρα μας κάνουν να γελάμε, να μελαγχολούμε, να σιγοψιθιρίζουμε και να τραγουδάμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. Τραγούδια που αγγίζουν τα μύχια της ψυχής μας και ακουμπούν την καρδιά μας. Συναισθήματα… δάκρυα στα μάτια, χαμόγελα… Πόσα συναισθήματα σε αυτή τη συναυλία που τελείωσε μόλις πριν λίγη ώρα.

Μία συναυλία που άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων για το μεγάλο δημιουργό. Το δικό μας Τσιτσάνη. Έτος Τσιτσάνη λοιπόν και η συναυλία με τους Γιάννη Κότσιρα, τη Λιζέτα Καλημέρα, τη Ευτυχία Μήτριτσα και την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη των εκδηλώσεων. Ο κόσμος πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο που ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Τραγούδησε, διασκέδασε κι απόλαυσε αυτό το μουσικό ταξίδι στην ιστορία της μουσικής, γιατί αν μη τι άλλο ο Τσιτσάνης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της μουσικής αυτού του τόπου. Οι ερμηνείες των καλλιτεχνών μοναδικές. Τα βίντεο με αναφορές για τον Τσιτσάνη, αλλά και δηλώσεις από τον ίδιο από το ιστορικό αρχείο διάνθισαν την εκδήλωση και την έκαναν μοναδική, ιδιαίτερη. Από τις εκδηλώσεις που αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συντελεστές, αλλά και στον κόσμο που απέδειξε ότι αυτή η πόλη έχει μουσική παιδεία… Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά ως κληρονόμοι τόσο μεγάλων καλλιτεχνών όπως είναι ο Τσιτσάνης.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη από μια σειρά συναυλιών, συνεδρίων, εκθέσεων και παρουσιάσεων που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Τσιτσάνη και σκοπό έχουν να αναδείξουν το έργο και την προσφορά του σπουδαίου Τρικαλινού δημιουργού στον Ελληνικό πολιτισμό.