Η πρόγνωση για τον καιρό της Κυριακής

Σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και, επειδή στα ανατολικά και τα  νότια θα πνέει και πάλι ενισχυμένο μελτέμι, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

 Πιο αναλυτικά:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς.                                             
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν για λίγο τα 4 με 5 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 36 με 38 βαθμούς, αλλά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια δεν θα ξεπεράσει τους 34.
Στην Πελοπόννησο αναμένεται καθαρός ουρανός. Τα θερμόμετρα θα δείξουν το μεσημέρι, στη δυτική Πελοπόννησο έως 38 βαθμούς και στην ανατολική μέχρι 34. Στην ανατολική  Λακωνία και στα Κύθηρα το πρωί και το μεσημέρι θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 μποφόρ.
Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στη βόρεια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς και στη νότια μέχρι τους 33.
Στα Δωδεκάνησα, θα έχουμε ήλιο και βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ.
Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι βόρειοι ενισχυμένοι μέχρι τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 30 και στα ανατολικότερα στους 34 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα επικρατεί ηλιοφάνεια.  Η  θερμοκρασία θα φτάσει, στο  Θεσσαλικό κάμπο στους 37 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές στους 33 με 35.
Στην Αττική  ο ουρανός προβλέπεται καθαρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι, στο Σαρωνικό μέτριοι και στο νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.  Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Αθήνα και τον Πειραιά στους 35 βαθμούς και στην ανατολική Αττική στους 32.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει αίθριος καιρός και ανέμοι μικρής έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
πηγή : alphatv.gr & candianews.gr