Η καθημερινότητα μιας νέας μαμάς…

4 πμ

Καλημέρα! Η μέρα σας πρακτικά  έχει ξεκινήσει (ίσως και ακόμη νωρίτερα), αφού χρειάστηκε να σηκωθείτε για να ταΐσετε το μωρό. Όταν δεν κοιτάτε μισοκοιμισμένη το νεογέννητο σας, χαζεύετε στο facebook για να μάθετε τι γίνεται έξω στον κόσμο.

7 πμ

Tην ώρα που οι άλλοι σιγά σιγά ξυπνούν και ετοιμάζονται να πάνε στη δουλειά τους, εσείς απολαμβάνετε αγκαλίτσες στο κρεβάτι με το μωράκι σας. Αυτό είναι σίγουρα ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τις μανούλες!

8 πμ

Το μωράκι σας χουζουρεύει ήδη κι εσείς προτιμάτε να κάθεστε δίπλα του και να το κοιτάζετε, παρά να σκεφτείτε το ντους και το ντύσιμο! Δέκα λεπτά αργότερα, εσείς βρίσκεστε ακόμη εκεί και δεν μπορείτε να πιστέψετε πως δημιουργήσατε ένα τόσο όμορφο πλασματάκι!

11 πμ

Καταφέρατε να κοιμηθείτε λίγο αλλά το ντους αναβλήθηκε επ αόριστον καθώς το μωράκι σας άρχισε να γκρινιάζει. Ευτυχώς που υπάρχει και το ξηρό σαμπουάν. Φοράτε μια φόρμα κι ένα μπλουζάκι, παραβλέποντας το γεγονός οτι είναι λερωμένο με λεκέδες από χθεσινό γάλα! Και που ντυθήκατε, είναι πρόοδος.

11:30 πμ

Η μητρότητα αναθέρμανε τη σχέση σας με την τηλεόραση και χαίρεστε που βάλατε καλωδιακή γιατί τώρα μπορείτε να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά όσο ταΐζετε το μωρό σας.

12:55 μμ

Το μεσημεριανό σας έχει γίνει πλέον πρόχειρο γεύμα όπως το τοστ, και ένα μπολ δημητριακά, αφού κάθε φορά που πάτε να ανοίξετε ένα πακέτο μακαρόνια αυτό βάζει τα κλάματα.

2:30 μμ

Επισκέπτες! Τρέχετε να βγάλετε τα κεράσματα απ’ το ψυγείο και να βάλετε τον καφέ να ψήνεται. Μέχρι που η φίλη σας μπαίνει στην κουζίνα οδηγώντας σας στο σαλόνι καθώς θα τα κάνει μόνη της… Θέλετε να τη φιλήσετε, αλλά τελικά βάζετε τα κλάματα λόγω ορμονών…

4:30 μμ

Ώρα για να βγείτε στα γρήγορα να ψωνίσετε πάνες και επιθέματα στήθους (πέρασαν οι μέρες που το μόνο που χρειαζόσασταν ήταν σοκολάτες και ένα μπουκάλι κρασί… Οκ, σοκολάτες παίρνετε ακόμη…). Φασκιώνετε το μωρό σας λες και πάτε στον Αρκτικό Κύκλο ενώ συνειδητοποιείτε ότι εσείς βγήκατε φορώντας μονάχα τις παντόφλες και το παλτό σας.

6:45 μμ

Έπιασαν κολικοί το μικρό σας. Προσπαθείτε να το ανακουφίσετε τρίβοντας την πλατούλα του, ενώ ταυτόχρονα βάζετε πλυντήριο και ηλεκτρική. Μετά το μωράκι σας ανακουφίζεται από μόνο του αφήνοντας αέρια και είναι και πάλι μια χαρά ευχαριστημένο.

8:10 μμ

Γύρισε ο σύντροφός σας από τη δουλειά, σας μαγείρεψε δείπνο και τώρα έκατσε να ταΐσει το παιδί σας. Θέλετε να αφήσετε στην άκρη ττα άπλυτα πιάτα και να πάτε να κάνετε επιτέλους ντους. Τότε αποφασίζετε πως η εικόνα του συντρόφου σας με το μωρό είναι πολύ γλυκιά για να την χάσετε…

10:30 μμ

Σέρνεστε με το ζόρι μέχρι το κρεβάτι και σας παίρνει ούτε 20 δευτερόλεπτα για να κοιμηθείτε. Όπως όμως συμβαίνει με κάθε νέα μαμά, μόλις ακούσετε το μωρό σας μια ώρα αργότερα πετιέστε όρθια. Αναρωτιέστε πώς ένα τόσο κουρασμένο σώμα έχει ακόμη την ικανότητα να σηκωθεί απ’ το κρεβάτι, αλλά πλέον έχετε αποκτήσει εκπληκτική ακοή!

12:05 πμ

Το έχετε ταΐσει και τώρα το μωράκι σας κοιμάται ασφαλές επάνω στο στήθος σας. Είστε απόλυτα εξουθενωμένη, αλλά ποτέ δεν αισθανόσασταν πιο χαρούμενη…

πηγή : Babyradio.gr – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Μετάφραση από motherandbaby.co.uk