Η σχέση των βιταμινών με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες εδώ και κάποιες δεκαετίες.
Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα κατά του καρκίνου, ενώ έχει φανεί ότι τα κοκτέιλ βιταμινών μπορεί να παρατείνουν τη ζωή κάποιων καρκινοπαθών.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον ορό, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Ο ερευνητής Cedric Garland δήλωσε ότι ποσοτικοποίησε την ικανότητα επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D που εμποδίζουν όλα τα είδη διηθητικού καρκίνου συνδυαστικά.
Όπως υποστήριξε, η νέα έρευνα αποσαφηνίζει ότι ο μειωμένος κίνδυνος καρκίνου είναι μετρήσιμος στα 40 ng/ml, με επιπλέον όφελος στα υψηλότερα επίπεδα.
Στόχος της έρευνας ήταν να εντοπίσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελέτη υποδεικνύει ότι η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο πρόληψης.
πηγή : http://www.giatros-in.gr/