Η αναπαράσταση της Ζωφόρου του Παρθενώνα φιλοτεχνημένη από έναν Τρικαλινό ζωγράφο

Greco Da Vinci Handmade Oil Paintings: Ένας χώρος που κρύβει «θησαυρούς» τέχνης

Μία κοίτη πολιτισμού στεγάζεται «αθόρυβα» επί της οδού Αμαλίας 14. Ο λόγος για το ατελιέ Greco Da Vinci Handmade Oil Paintings. Ένας χώρος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Ένας χώρος πλημμυρισμένος από έργα ιδιαίτερα, ξεχωριστά μοναδικής τεχνοτροπίας. Έργα ζωγραφικής χειροποίητα, ελαιογραφίες σε μουσαμά, τα οποία παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη χρωματική διαμερισμάτωση.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Εκείνο που δεσπόζει στο χώρο είναι η αναπαράσταση της Ζωφόρου του Παρθενώνα. Βήμα, βήμα, σκηνή, σκηνή κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει το μεγαλείο της τέχνης της αρχαιότητας μέσα από το μάτι του ζωγράφου. Ένα έργο απλό, αλλά εξαιρετικά παραστατικό, σε δεκάδες μικρούς πίνακες που ακολουθούν με αλληλουχία τις παραστάσεις. «Είναι οι 4 πλευρές του Παρθενώνα ολοκληρωμένη σε μία μορφή πολύ απλή, ούτως ώστε να καταλαβαίνει ο οιοσδήποτε όλη τη διαδοχή της Ζωφόρου» αναφέρει με πάθος ο ίδιος. Για εκείνον ήταν ένα όνειρο ζωής να ολοκληρώσει τη Ζωφόρο. Τώρα κοιτώντας τη μας την παρουσιάζει με χαρά και πάθος. Είναι ένα δημιούργημα που το φιλοτέχνησε μετά από πολύ δουλειά. Βιβλιογραφία κι άλλες πηγές τον βοήθησαν για να αναπαραστήσει τις σκηνές σε πομπή.

Μεταφέρει γλυπτά σε καμβά και τους δίνει «ψυχή» με τα χρώματά του. Η αρχαιότητα αποτελεί έμπνευση για εκείνον, αλλά εμπνέεται κι από την επικαιρότητα.

Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε τα έργα αυτά σε έκθεση του Δήμου Αθηναίων.

Στοιχεία

Ο καλλιτέχνης του ατελιέ Greco Da Vinci Handmade Oil Paintings γεννήθηκε στην Καλαμπάκα, μεγάλωσε στο Βόλο και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στην Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Όταν πλέον ολοκληρώθηκε ο επαγγελματικός του κύκλος ως πολιτικός μηχανικός και σε μεγάλη ηλικία, αποφάσισε να «καταπιαστεί» με τη ζωγραφική, την τέχνη που λατρεύει. Από το 2002 χρώματα, πινέλα και μουσαμάς του έδωσαν έμπνευση και ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της ζωγραφικής.

Ο καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στο Θησείο, στο Βόλο κι άλλα μέρη της χώρας, αλλά έχει κάνει κι ατομικές εκθέσεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ