Ζητούν να συνεδριάσει το Περιφ. Συμβούλιο οι αγρότες

Στις 10 Νοεμβρίου πραγματοποιούν συλλαλητήριο και έπειτα σκέφτονται να προχωρήσουν σε μπλόκα, ακόμα και αν είναι πριν τα Χριστούγεννα.

Ο λόγος για τους Λαρισαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι βλέπουν τα προβλήματα του κλάδου τους να διογκώνονται αντί να λύνονται και αναζητούν δραστικές λύσεις. Ήδη χθες, έστειλαν επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, έχοντας ως βασικό αίτημα να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να συζητήσει τα θέματα τους.

 

Η επιστολή

 

Την επιστολή υπογράφουν η Συντονιστική επιτροπή των Λαρισαίων αγροτών, της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και η Επιτροπή Αγροτών που αποτελείται από 30 συλλόγους του νομού. Η επιστολή, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κύριε Περιφερειάρχα  γνωρίζουμε το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας καθώς και την εκτέλεση των μεγάλων έργων, υποδομής, που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη στη Θεσσαλία.

Σ’ αυτή τη δύσκολή στιγμή που διέρχεται η χώρα μας, το επάγγελμα του Αγροκτηνοτρόφου .του Εργάτη, του Ελεύθερου Επαγγελματία αλλά και του Συνταξιούχου όπως και του Νέου πλήττονται από τη μεγάλη φοροεπιδρομή που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Κύριε Αγοραστέ όσον αφορά το μέλλον των Γεωργοκτηνοτρόφων ανησυχούμε παρά πολύ για την παραγωγή και κατ’ επέκταση για την επιβίωση μας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, από Αγρότες και Κτηνοτρόφους, αποφασίστηκε να σας ζητηθεί να ορίσετε Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο θα παραστούν όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν τον κοινωνικό, οικονομικό, επαγγελματικό και εργατικό κόσμο:

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Οι αποφάσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ είναι λανθασμένη πολιτική επιλογή. Πρέπει να παραχθεί πλούτος για να υπάρξει ανάπτυξη.

Θεωρώντας την απόφαση σας θετική, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».