Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Υλικά:

• 1 Συσκευασία βιτάμ σοφτ

• 2 πακέτα πτι μπέρ Παπαδοπούλου

• 1 συσκευασία κακάο

• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

• 3 κ/σ κονιακ ή Λικέρ βύσσινο

• 1 συκευασια λαδόκολλας

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει αρκετά, το ρίχνουμε σε άνετο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο. Και ύστερα ανακατεύουμε καλά βάζουμε το πρώτο πακέτο μπισκότα την πρώτη δόση μπισκότα προσθέτουμε και το κονιάκ και κάνουμε καλό ανακάτεμα να ενωθούν και κατόπιν ρίχνουμε και το δεύτερο πακέτο μπισκότα αφού τα τρίψουμε στο χέρι, σε μικρά και μεγάλα κομμάτια. Ανακάτεμα ξανά με κουτάλα μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα και το μίγμα να θυμίζει σφιχτό σοκολατένιο πουρέ, όπως στη φωτογραφία. Στρώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο λαδόκολλας και στο κέντρο του αδειάζουμε τη γέμιση συγκεντρωμένη σαν ένα μακρόστενο σαλάμι. Την σκεπάζουμε πρώτα με τη λαδόκολλα που περισσεύει από κάτω, μετά με όση περισσεύει από πάνω και ξεκινάμε να την πλάθουμε με τα χέρια μας με την ίδια κίνηση που πλάθουμε τη ζύμη πριν ανοίξουμε φύλλο. Θέλουμε να είναι μακρόστενη και μαζί παχουλή, πάνω από 4 με 5 εκατοστά σε ύψος, οπότε ρολάρουμε μαλακά χωρίς να την πιέζουμε. Στρίβουμε τις άκρες για να σφραγίσει καλά. Θα πρέπει ο κορμός να μείνει έτσι τυλιγμένος στην κατάψυξη για 2 με 4 ώρες, ακόμα καλύτερα για μια νύχτα. Μόλις ο χρόνος περάσει, ξετυλίγουμε το τη λαδόκολλα και, θα έχει πάρει σχήμα σοκολατένιου σαλαμιού. Περιμένουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει καλά και κόβουμε σε φέτες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos (τις συνταγές του οποίου μπορείτε να βρείτε και εδώ:https://www.facebook.com/Chef-Alexios-Nikoloutsopoulos-1004748136224655/).