Εύκολη τούρτα με πτι μπερ μπισκότα

Υλικά :

1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα

1 λίτρο γάλα

6 κουταλιές κορν φλαουρ

1 βιτάμ (250γρ.)

6-8 κουταλιές ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε)

1 κουβερτούρα

1 κουταλιά μερέντα

1 τενεκέ Μόρφατ

1 ζαχαρούχο γάλα

1 βανίλια

Εκτέλεση :

Έσπασα ένα πακέτο πτι μπερ στο τσερκι. Σε μια κατσαρόλα έβαλα ένα λίτρο γάλα με έξι κουταλιές κορν φλαουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνω ένα βιταμ (250γρ.) και 6 με 8 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε). Μόλις πήξει η κρέμα ρίχνουμε μια Κουβερτούρα και μια κουταλιά μερεντα και ανακατεύουμε να λιώνουν. Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Σκεπαζουμε με μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε ένα τενεκε Μορφατ να γίνει σαντιγί και ρίχνουμε σιγά σιγά ένα Ζαχαρουχο και μια βανίλια. Το ρίχνουμε πάνω στην σοκολατενια κρέμα στολιζουμε με μια κουταλιά μερεντα. Αφήνουμε για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο πριν κόψουμε.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγη πήραμε απο τη φίλη μας Σοφία Ζυγογιάννη.