Εύκολη σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ :

350 γρ. πορτοκάλι (χυμό από μπουκάλι ή φυσικό)

6 γρ. σόδα

80 γρ. ηλιέλαιο

30 γρ. ξίδι

400 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κακάο

λίγο αλάτι

350-390 γρ.  αλεύρι

120γρ καρύδια προαιρετικά

Υλικά για την επικάλυψη :

250 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. νερό

30 γρ. κονιάκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύω όλα τα υλικά με την σειρά που τα γράφω παραπάνω. Πασπαλίζω το ταψί με λίγο κακάο πριν τοποθετήσω το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα.

Εκτέλεση για την επικάλυψη:

Ζεστένω το νερό με το κονιάκ κατεβάζω από την φωτιά και αφού έχω κόψει κομματάκια την κουβερτούρα την ανακατεύω καλά να λιώσει.

Ρίχνω στο ζεστό κεικ την ζεστή επικάλυψη με προσοχή να καλύψει όλη την επιφάνεια και αφήνω να απορροφηθεί , σαν στόλισμα εγώ συνηθίζω να ρίχνω φιλετάκια αμυγδάλου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Πελέκη.