Υλικά :
500 γρ. άχνη ζάχαρη
500 φρ. αμυγδαλόψιχα
6 ασπράδια
2 βανίλιες
1 πακέτο αμυγδαλο φιλέ
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση :
Χτυπάμε την αχνη με την αμυγδαλοψυχα να γίνουν πούδρα. Προσθέτουμε τις βανιλιες και τα ασπράδια. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε την ζύμη μας ή οποία γίνεται μαστιχωτή. Βάζουμε την ζύμη μας σε μεγάλο κορνέ με ίσια μύτη και φτιάχνουμε μισοφέγγαρο. Επάνω ρίχνουμε φιλέ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Όταν κρυωσουν βουτάμε τις άκρες σε κουβερτούρα λιωμένη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Καίτη Κοκ.