Επιστρέφει στα Τρίκαλα για τη ΦΛΟΓΑ ο Ελπιδοφόρος-Ξεπέρασε το στόχο και συγκέντρωσε 15.654 ευρώ

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης που μας συγκίνησε όλους με την προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, με στάση στα Τρίκαλα στις 6 Οκτωβρίου επιστρέφει στην πόλη (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). Θα είναι και πάλι εδώ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στην πόλη για την παρουσίαση του project . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο Ματσόπουλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στις 6 το απόγευμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ ο αρχικός στόχος ήταν η συγκέντρωση 10.000 ευρώ, τελικά η όλη προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σε 15.654 ευρώ.

Ποιος είναι ο Ελπιδοφόρος

Ο Ελπιδοφόρος – ή Έλπις όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του – μεγάλωσε στην Λαμία όπου τελείωσε και το σχολείο, συνέχισε στην ΑΣΟΕ όπου γνώρισε την Δώρα – με την οποία ταίριαξαν στον τρόπο ζωής και στην περιπέτεια – και μέσα από τα προγράμματα “Εράσμους”,  ξεκίνησε να αγαπάει τα ταξίδια. Με ένα άλλο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ινδία άλλαξε και η κοσμοθεωρία που είχε έως τότε κι ο Έλπις βρέθηκε να εργάζεται για μία στοιχηματική εταιρεία στην Νότια Αφρική,  στο Κέιπ Τάουν. Δυόμισι χρόνια μετά  ο Έλπις και η Δώρα αποφάσισαν να ζήσουν το πρώτο τους μεγάλο όνειρο προσφοράς και περιπέτειας. Παραιτήθηκαν από μία καλοπληρωμένη δουλειά για να διασχίσουν την Αφρική και να φθάσουν Ελλάδα κάνοντας στάσεις όπου προσέφεραν εθελοντική εργασία ή τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει για να ενισχύσουν τοπικές κοινότητες που το είχαν ανάγκη. Ξεκίνησαν με ένα ορφανοτροφείο και ένα σχολείο στην Κένυα και όπου ανακάλυπταν ότι χρειάζονταν βοήθεια προσέτρεχαν διαδικτυακώς σε δωρητές (crowdfunding) για να ενισχύσουν την προσπάθεια τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ τους στην Αφρική ήταν και η δημιουργία ενός πηγαδιού που πρόσφερε νερό σε μία κοινότητα 1500 ανθρώπων.

Η συνέχεια βρίσκει τον Έλπις, μετά από ένα μικρό διάστημα στην Ελλάδα, να έχει νέα έδρα του μία μικρή πόλη έξω από το Μάντσεστερ. Νέα δουλειά και νέα σχέδια.  Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία ποδηλατοδρομία από το Λονδίνο ως την Αθήνα με στόχο να συγκεντρώσουν 10.000 ευρώ για τις ανάγκες της Φλόγας.

Ο Έλπις μάζεψε όλες τις άδειες της χρονιάς που δικαιούταν και τις διέθεσε για τον σκοπό αυτό θυσιάζοντας τις διακοπές του. Ξεκινώντας από το Σάββατο ( 5 Σεπτεμβρίου) και για 35 ημέρες διέσχισε 8 χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα) 25.000 χιλιόμετρα από το Λονδίνο ως την Αθήνα διαδίδοντας το μήνυμα της Φλόγας. Με ένα ελάχιστο προϋπολογισμό – 10 ευρώ την ημέρα – που προέρχονταν από τις δικές του οικονομίες και χωρίς την συνοδεία κάποιου αυτοκινήτου ή ιατρικού team – προσωπική του επιλογή – για να κρατήσει τις δαπάνες του ταξιδιού χαμηλά και να πάνε όλα τα χρήματα στον σκοπό του, ο Έλπις έκανε τη στάση του και στα Τρίκαλα στις 6 Οκτωβρίου.