Επικίνδυνοι οδηγοί στη Θεσσαλία-8.040 παραβάσεις βεβαιώθηκαν το Σεπτέμβριο στους 4 Νομούς

Αγαπούν τον κίνδυνο πολλοί οδηγοί στη Θεσσαλία… Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, οδηγούν χωρίς να έχουν άδεια οδήγησης, οδηγούν μεθυσμένοι, περνούν στο αντίθετο ρεύμα, δεν φορούν ζώνη ασφαλείας και κράνος, μιλάνε στο τηλέφωνο, περνούν με κόκκινο, κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα κι ελιγμούς… Και σαν να μην έφθαναν αυτά δεν περνούν ΚΤΕΟ και δεν αντικαθιστούν τα φθαρμένα ελαστικά.

…Κι όλα αυτά δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα ελλείψει ειδησεογραφίας, αποτελούν συμπεράσματα με αριθμούς κι αποδείξεις με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για τον Σεπτέμβριο στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τη Μαγνησία. Ο μηνιαίος απολογισμός του περασμένου Σεπτέμβρη επιβεβαιώνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών στη Θεσσαλία αρέσκονται στο να οδηγούν επικίνδυνα.

8.040 παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Σεπτέμβριο 2016 πραγματοποιήθηκαν 88.742 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 8.040 παραβάσεις και ειδικότερα:

13 τροχαία

Με βάση τα δεδομένα αυτά το γεγονός ότι συνέβησαν μόνο 13 τροχαία ατυχήματα μέσα στον Σεπτέμβριο είναι καθαρά θέμα τύχης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνέβησαν:

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά  15 παθόντες (έναντι 38 το 2015).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

Και για να αντιληφθούμε τα αίτια μπας και σκεφτούμε καλύτερα πως πρέπει να οδηγούμε την επόμενη φορά που θα πιάσουμε το τιμόνι επισημαίνουμε ότι τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.