Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά-Τι συστήνει στους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων που αγοράζουν ο ΕΦΕΤ

 

Να διασφαλιστεί η ποιότητα των τροφίμων, αλλά και οι καλές τιμές και να εκμηδενιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας επιδιώκει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενόψει Χριστουγέννων.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κίνηση της αγοράς, έχουν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα εντατικοί έλεγχοι με τα μικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά και στην πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας.

«Ενόψει των εορτών τα μικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτές τις ημέρες εντατικοποιούνται, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα. Παράλληλα σκοπός μας είναι να πατάξουμε και τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας παρουσιαστούν» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Τι συμβουλεύει ο ΕΦΕΤ

Ενόψει των εορτών, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους στην αγορά και δίνει συστάσεις στους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων που αγοράζουν.

Για το κρέας γενικά, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει: 

Για τα πουλερικά:

Για το κυνήγι

Για τα γαλακτοκομικά

Για τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής:

Ακόμα, ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές:

Τέλος, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει την ειδική γραμμή επικοινωνίας 11717 για καταγγελίες.