Εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ-Για ποιους θα ισχύσουν

Να εφαρμόσει μειωμένα τιμολόγια και σε δικαιούχους της επισιτιστικής  και βασικής υλικής συνδρομής προτίθεται η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για ένα θέμα που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια αντιμετώπισης της  φτώχειας και  της ανθρωπιστικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα τα τελευταία έτη και προκειμένου η ΔΕΥΑΤ να συμμετέχει στην ελάφρυνση βαρών  συνδημοτών που χρήζουν βοήθειας, προτείνεται η απόφαση της ΔΕΥΑΤ, για την εφαρμογή ειδικών τιμολογίων  που ισχύουν για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, 80% αναπηρία κλπ., να επεκταθεί και να ισχύσει μείωση  σε ποσοστό  50% επί  του νέου  κανονικού τιμολογίου που θα εφαρμόζεται σε υδρόμετρα  των οποίων αποδεδειγμένα ποιούν χρήση, βάσει έννομης σχέσης αποδεικνυόμενης  με έγγραφα, κάτοικοι του Δήμου Τρικκαίων που είναι δικαιούχοι του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής  και βασικής υλικής συνδρομής του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας  προς απόρους.

Η ισχύς του μειωμένου τιμολογίου θα είναι ετήσιος όπως και για τους υπόλοιπους δικαιούχους, οπότε και θα διενεργείται επανέλεγχος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος της εφαρμογής της ως άνω τροποποιήσεως ανέρχεται κατά μέσον όρο στις 40.000-50.000 € ετησίως.