Εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Μικρασιατών

Με μια μικρή καθυστέρηση από την ημέρα της επετείου της Γενοκτονίας των Μικρασιατών, πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας. Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας , έχει καθιερωθεί η 14η Σεπτεμβρίου και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με την «Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων. Η εκδήλωση, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Στο πλαίσιο της βραδιάς, θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα μαρτυρίες και γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ θα γίνει και παρουσίαση αυθεντικών επιστολών του 1922 από το αρχείο του Παναγιώτη Ζαχαρόπουλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Παράλληλα όμως, θα γίνουν εκδηλώσεις και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015. Συγκεκριμένα, στις 10:30, το πρωί, θα γίνει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10.25.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον ιερό Ναό ομιλία για το ιστορικό της επετείου με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή από τον κ. Αχιλλέα Λέρα, Δικηγόρο και μέλος της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων».
Στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πλατεία Συνοικισμού.