ΕΔΕ για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Τρικκαίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με αντικείμενο συζήτησης το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του Δήμου Τρικκαίων και το οποίο ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το ποσό δεν αναφέρθηκε ωστόσο, αφέθηκε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πολλές χιλιάδες ευρώ. Εκείνο στο οποίο συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις είναι ότι θα πρέπει να χειριστούν το θέμα με λεπτότητα και να πραχθούν τα δέοντα, χωρίς να γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος. Στη συνεδρίαση δεν αποκλείστηκε καμία εκδοχή ούτε του λογιστικού λάθους ούτε της ανθρώπινης παρέμβασης.
Εκείνο που τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα και θα πρέπει να αναλάβουν ειδικοί , χαρακτήρισε το περιστατικό ως ένα «θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης» κι ως ένα «λογιστικό ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί».
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν ευθείες βολές προς τη Δημοτική Αρχή που ενώ στην ενημερωτική συνάντηση των επικεφαλής την περασμένη Παρασκευή ζητήθηκε εχεμύθεια κι ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης το τήρησαν, εντούτοις, το «θέμα φούντωσε από τη Δημοτική Αρχή» όπως επισημάνθηκε.
Δεν έλειψαν και αιχμές από συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι έδειξαν ενοχλημένοι που ενημερώθηκαν για το θέμα από τα ΜΜΕ.
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν για το πώς ξεκίνησε ο έλεγχος, τι διαπιστώθηκε, από πότε φαίνεται το έλλειμμα κ.α. ζητήματα που αφορούν στην υπόθεση και τα οποία – ως προς τις λεπτομέρειές τους – θα απαντηθούν από την έρευνα που διεξάγεται.
Το Σώμα αποφάσισε να διενεργηθεί έκτακτος ειδικός έλεγχος στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, ώστε με πρόσθετο μέσο, να ενισχυθεί η προσπάθεια για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.