Εγκρίθηκε η ίδρυση της νέας ΔΕΚΑ

Με τον Δήμαρχο απόντα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων η απόφαση για τη σύσταση της νέας ΔΕΚΑ. Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου μετά το κόλλημα που υπήρξε με την απόφαση της ίδρυσης της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 254 του Ν.3463/08-06-2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ 114/ Α/ 08-06-2006), ο κάθε δήμος μπορεί να συστήσει δημοτική κοινωφελή επιχείρηση. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 395/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ίδρυση Κοινωφελούς Επιχείρησης στον Δήμο Τρικκαίων χωρίς όμως να συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του ΔΣ, ήτοι 23 θετικές ψήφους, για αυτό το λόγο και τέθηκε εκ νέου προς έγκριση.

Με εισήγησή του ο Δήμαρχος Τρικκαίων εισηγήθηκε την  ανάκληση της υπ’ αριθμ. 395/2015 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου και την λήψη νέας απόφασης για την Ίδρυση Κοινωφελούς Επιχείρησης στον Δήμο Τρικκαίων σύμφωνα  με την επισυναπτόμενη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, η οποία διαφοροποιείται από την προηγούμενη μελέτη που αναλυτικά συζητήθηκε στης συνεδρίασης της 21-7-2015 μόνο ως προς την κατάργηση της θέσης του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.