Διχασμένη η Τρικαλινή αγορά

Ανοιχτή αγορά, έλεγε το υπουργείο ανάπτυξης, ωστόσο μάλλον το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων προς τα μέλη του να μην ανοίξουν, φάνηκε να έχει μεγαλύτερη ισχύ.

Στα Τρίκαλα, από τις 11 σήμερα το πρωί, που υποτίθεται πως η αγορά θα άνοιγε, τουλάχιστον ένας στους δυο εμπόρους, επέλεξε να κρατήσει κλειστό το κατάστημα του. Στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, δεν άνοιξε σχεδόν κανείς, ενώ στα κεντρικότερα σημεία, όπως για παράδειγμα επί των οδών Ασκληπιού, Βύρωνος, Απόλλωνος και Ιουλιέτας Αδάμ, υπήρχαν αρκετοί έμποροι ανοιχτοί. Κυρίως βέβαια, λειτούργησαν τα καταστήματα που ανήκουν σε κάποια πολυεθνική εταιρία ή αλυσίδα, ενώ οι τοπικοί καταστηματάρχες, προτίμησαν να απολαύσουν την Κυριακάτικη αργία.

Όσο για το καταναλωτικό κοινό, σιγουρα, όσοι βγήκαν αψηφώντας το κρύο, βρήκαν την ευκαιρία να χαζέψουν βιτρίνες, να βγουν μια βόλτα για ψώνια και σε κάποιες περιπτώσεις να ψωνίσουν, εκμεταλλευόμενοι και το δεκαήμερο προσφορών που ξεκίνησε σήμερα Κυριακή.

 

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

 

Βέβαια, όσοι ενδιαφέρονται για εκπτώσεις, μπορούν και από αύριο, όπως και για τις επόμενες μέρες, να τις εκμεταλλευτούν. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Κυριακή, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.