Διονυσιακή νότα κεφιού και ξεφαντώματος στη 3η Γιορτή Κρασιού στην Κρηνίτσα

Ως πολιτιστικός, γαστρονομικός και ψυχαγωγικός θεσμός έχει καθιερωθεί η Γιορτή Κρασιού στην Κρηνίτσα. Φέτος ήταν η Τρίτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Η οικονομική κρίση μας αναγκάζει να επαναφέρουμε αξίες χαμένες, να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας, να μάθουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα και απλά, να καταλαβαινόμαστε και να τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο. Είναι η «3η Γιορτή Κρασιού» της Κρηνίτσας και έχει πια καθιερωθεί ως πολιτιστικός, γαστρονομικός και ψυχαγωγικός θεσμός. Άλλοτε ο τρύγος ήταν πανηγύρι. Όλοι μαζί τρυγούσαν και πατούσαν τα σταφύλια με γέλια, τραγούδια και πειράγματα.  Τότε ο τρύγος  κρατούσε αρκετές μέρες. Σήμερα ο τρύγος, το πάτημα των σταφυλιών και η παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου, αποτελούν ακόμα ευχάριστες εργασίες γιατί ανταμώνουν συγγενείς, γνωστοί, φίλοι και διασκεδάζουν με πολύ κέφι» ανέφερε στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του «Επιμορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνίτσας Τρικάλων» «Ε.ΠΟ.Σ.», Μαριάννα Αποστόλου.

[quote_box_center] «Eμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»[/quote_box_center]

Βραβεύσεις

Κατά την εκδήλωση έγινε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους ευχηθήκαμε καλές σπουδές. Οι επιτυχόντες με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

  1. Βράντζα Αθανασία του Ιωάννη και της Βάϊας, για την εισαγωγή της στη Σχολή Διατροφής & Διατροφολογίας Σητείας.
  2. Καλαϊτζάκης Ευάγγελος του Αντώνη και της Πανωραίας, για την εισαγωγή του στη Σχολή Αστυφυλάκων.
  3. Παπαστεργίου Ιωάννης, του Δημητρίου και της Βιργινίας, για την εισαγωγή του στο Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης.
  4. Χονδρονίκου Ελένη, του και της Ευαγγελίας για την εισαγωγή της στη ΣΜΥ Τρικάλων

Ο Σύλλογος βράβευσε επίσης τον Ντούμα Ηλία, του Γεωργίου και της Άννας  για τις ξεχωριστές διακρίσεις στον αθλητισμό π.χ. 2014 – 1η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες νέων ανδρών 4Χ100μ.,  2015 – 1η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες νέων  4Χ100μ., 2η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες ανδρών 4Χ100μ., 3η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες στα 200 μέτρα  και πάρα πολλές άλλες. Ο Ντούμας Ηλίας είναι κάτοχος χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων. Του ευχηθήκαμε  από καρδιάς να συνεχίσει αυτή τη λαμπρή και  ανοδική του πορεία κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

Ευχαριστήρια

Η κ. Αποστόλου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμμετοχή στους χορευτές και τις χορεύτριες του συλλόγου «Απανταχού Αρδανιωτών», στον χοροδιδάσκαλό τους Μιχάλη και την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ρένα Πατσιώρα και την πρόεδρο Τοπικού Αρδανίου κα Φωτεινή Χατζηφωτίου.

«Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τα παιδιά του χορευτικού μας, που αποτελούν την ψυχή του συλλόγου τους χορευτές και τις χορεύτριες και τη χοροδιδασκάλισσα τους Κατερίνα, η οποία με υπομονή και μεράκι στέκεται πάντα δίπλα τους.  Στη συνέχεια ευχαρίστησα το Διοικητικό Συμβούλιο την Τσόγια  Παρασκευή – γραμματέα του συλλόγου, τον Κομπόλια Χρήστο – αντιπρόεδρο, τον Βουτυρέα  Χρήστο –Ταμία, τον Καλαμάρα  Ηλία – υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, τον Καλαμάρα  Απόστολο – υπεύθυνο εκδηλώσεων και τον  Παπαδημητρίου  Νικόλαο  – υπεύθυνο χορευτικών. Το Δ.Σ. ανταποκρίθηκε άριστα στις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Σουβλάκια, λουκάνικα, αναψυκτικά, μπύρες και κρασί ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.

Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτυχία αν έλειπε η παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα. Πράγματι η ορχήστρα βοήθησε τους συμμετέχοντες να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους και να συμμετέχουν στο γλέντι μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους κάτωθι καλλιτέχνες οι οποίοι μας διασκέδασαν μέχρι πρωίας:  Κιτσόπουλο Χρήστο (Κλαρίνο), Ευαγγελάκη Στέλιο (Δημοτικό τραγούδι), Πλακιά Βασίλη (Βιολί), Κρανιά Μίλτο (Μπουζούκι- Ντέφι- Λαϊκό τραγούδι),  Παπακώστα Πάνο (Κιθάρα- Τραγούδι) και Γκουζιώτη Άρη (Αρμόνιο).

Ευχαριστούμε επίσης όσους μας βοήθησαν και μας στήριξαν. Το Δήμο Τρικκαίων, τον κ. Τάσιο Κων/νο και τον κ.  Γούλα Χρήστο για την οικονομική ενίσχυση και όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας για τη συμμετοχή τους. Ελπίζουμε έτσι με τη συμμετοχή και την συμπαράσταση όλων να μπορέσουμε να γίνουμε ένας δυνατός και πολυπληθής σύλλογος για να αποτελέσουμε  παράδειγμα ενότητας και δημιουργικής προσφοράς.

Δημόσια θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι δεν παρευρέθησαν λόγω της ημέρας, η Παρασκευή είναι ημέρα νηστείας, τους ευχαριστούμε γιατί μας βοήθησαν να μάθουμε από τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε την επόμενη φορά και να υποσχεθούμε ότι η επόμενη γιορτή κρασιού δεν θα γίνει  ημέρα νηστείας. «Γηράσκω αεί διδασκόμενος…»

Ευχαριστούμε από καρδιάς: το Δήμαρχο Τρικκαίων,  Δημήτρη Παπαστεργίου, τουςς αντιδημάρχους, Κωτούλα Γιάννη & Πολυμερόπουλο Ηλία, τους δημοτικούς συμβούλους Καϊκη Γεώργιο, Παππά Απόστολο και Τάσιο Κων/νο, το Τοπικό Συμβούλιο Κρηνίτσας με πρόεδρο την Παναγιώτα Γρηγοράτου  και μέλη Βασίλειο Κασιώλα και Κων/νο Γούλα τον πρόεδρος Τ.Σ. Αγρελιάς και Μορφωτικού Συλλόγου,  κ. Πέτσα και την πρόεδρος του Τ.Σ. Παλαιοπύργου , κα Ρίτσα Σκυλοδήμου –Βλάχου οι οποίοι παρευρέθηκαν στη γιορτή και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στα Μ.Μ.Ε.,  ΕΡΤ, ράδιο Ζυγό, τοπικές εφημερίδες, ηλεκτρονικές σελίδες, blog κ.ά. οι οποίες δημοσιεύουν αφιλοκερδώς τα άρθρα μας και τις προσκλήσεις μας. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν ξεχνούσα το εκλεκτό μέλος του συλλόγου μας φωτογράφο και σκηνοθέτη Βασίλειο Μπαλαμίτσα για την βοήθειά, τη συμπαράσταση και την εξαιρετική δουλειά του (φωτογραφίες και Video), παρακαταθήκη για το μέλλον του χωριού μας .

Και του χρόνου… να είμαστε καλά να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε !!! « ανέφερε η κ. Αποστόλου.