Διαφορετική τούρτα παγωτό

Υλικά για την βάση :
 1 πακέτο μπισκότα ορεο σοκολάτας

4-5 τμχ. ψωμί του τοστ

 Υλικά για το παρφε σοκολάτας :

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι )
Υλικά για το απλό παγωτό
1 ζαχαρούχο
1 ερμολ ( φυτική σαντιγί )
1 εβαπορέ
λικέρ ρόδι
Εκτέλεση :
Φρυγανίζουμε το ψωμί του τοστ και σε φόρμα το στρώνουμε περιμετρικά από πάνω βάζουμε ελάχιστη ζάχαρη στο κέντρο σπάμε τα μπισκότα.
Για το παρφε σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.  Βράζουμε την ζάχαρη με 50γρ. νερό.  Παράλληλα χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ, μόλις η ζάχαρη γίνει παχύ σιρόπι προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.  Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά στο μίξερ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα (πρέπει το μείγμα να γίνει αφράτο).  Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος αδειάζουμε στην φόρμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Για το παγωτό με λικέρ ρόδι
Βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα το εβαπορέ και το ζαχαρούχο να είναι κρύα.  Αφού τα βγάλουμε χτυπάμε πρώτα το εβαπορέ μέχρι να γίνει διπλάσια η ποσότητα, ρίχνουμε το ερμολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά, στο τέλος προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ένα σφηνάκι λικέρ ρόδι (η οτιδήποτε άλλο θέλετε).  Πρέπει να γίνει σαν κρεμά περίπου.
Αφού έχουμε ήδη βάλει στην κατάψυξη το παρφε με την μεμβράνη περίπου στην μια ώρα το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο παγωτό.  Αφήνουμε περίπου 8 ώρες η ακόμα καλύτερα ένα 24ωρο
Σημείωση : Αν δεν έχετε μεμβράνη στρώστε καλά με ένα κουτάλι της σούπας ώστε να είναι ίσιο καθώς επίσης πριν βγάλετε την μεμβράνη βεβαιωθείτε ότι έχει κάπως σταθεί το προηγούμενο παγωτό.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Τσιμπινού.