Γνήσιο θεσσαλικό γλέντι στο Γκύτερσλο της Γερμανίας στο 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης

Γνήσιο θεσσαλικό γλέντι στήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Γκίτερσλο της Γερμανίας στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη.
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. , ο Θεσσαλικός Σύλλογος Γκύτερσλο με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Κολωνίας, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντύσσελντορφ, Σβάινφουρτ, Βερολίνο και Μπίλεφελντ) και ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσαν από κοινού το 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρικκαίων έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαμαντή Γκίκα και τα μέλη της.
Το 11ο Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Θεσσαλού καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη μιας και το έτος 2015 έχει χαρακτηριστεί ως έτος ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ. Στη διοργάνωση συμμετέχει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου μαζί με την μουσική ορχήστρα του Δήμου Τρικκαίων «Βασίλης Τσιτσάνης», η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, η πρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Έφη Λεβέντη.

Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Μανώλης Μανουσάκης κι ο Στέλιος Καραγιώργος.

Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας παρουσίασαν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο.

Στόχοι

Στόχος του 11ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης ήταν α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Μουσική ορχήστρα ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ