Γλυκό φιρίκι

Υλικά:
30 μηλαράκια,
ενάμισι κιλό ζάχαρη,
δυόμισι ποτήρια νερό,
κανέλα ή ότι άλλο άρωμα θέλετε(βανίλια, γαρύφαλλο, αρμπαρόριζα),
χυμό λεμόνι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να πάρουν βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα με το άρωμα που θέλουμε. αφήνουμε να βράσουν(εγώ στο γκάζι τα βράζω 10 λεπτά, το μάτι της κουζίνας κλείστε το πιο νωρίς κι αφήστε την κατσαρόλα επάνω γιατί συνεχίζει για λίγο ακόμα να βράζει). Καλό είναι σε αυτό το στάδιο να βράσουν με κάποιο βάρος από πάνω(ένα πιάτο) που να τα κρατάει μέσα στο σιρόπι. Αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, βγάζουμε το πιάτο και ξαναβράζουμε μέχρι το γλυκό να δέσει (δοκιμάζουμε με την γνωστή μέθοδο της σταγόνας), ρίχνουμε το χυμό λεμονιού κι αν θέλουμε και αμύγδαλα και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
Κάλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Βάσω Μανούκα.