Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι της γιαγιάς Κικής

Ένα γλυκό, που έβλεπα από όταν ήμουν μικρή να φτιάχνει η γιαγιά μου μαζί με την μαμά μου κάθε χειμώνα και είναι μία από τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων.

ΥΛΙΚΑ :

40 φέτες πορτοκάλι
3 ποτήρια νερό
1/2 κιλό ζάχαρη
οδοντογλυφίδες ή νήμα άσπρο με μία σακοράφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα οποία πρέπει να είναι χοντρόφλουδα και με τρίφτη ξύνουμε ελαφρά την έξω πλευρά τους.  Χαράζουμε  σε μακρόστενες φετούλες, τις κάνουμε ρολά και είτε της καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα είτε τις περνάμε με νήμα για να παραμείνουν ρολάκια.  Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για ένα 24ωρο και κάθε φορά που περνάμε από μπροστά τους έλεγε η γιαγιά μου τους αλλάζουμε το νερό για να μην είναι πικρό το γλυκό μας.
Την επόμενη ημέρα τους βάζουμε νέο νερό και μόλις πάρουν βράση μετράμε μόνο πέντε λεπτά και  χύνουμε το νερό, αυτό το επαναλαμβάνουμε τέσσερις φορές. 
Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες ή το νήμα και σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,  την ζάχαρη και τις φέτες του γλυκού μας και τα αφήνουμε όλα μαζί για 20 λεπτά μέχρι το σιρόπι μας να πήξει.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της γιαγιά Κικής Κωσταμένα σε εκτέλεση της Κωνσταντίνας Μαργαρίτη.