Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 φλ. κ. ρύζι καρολίνα

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

λίγο λάδι

1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη

λίγο άνηθο

2 καρότα μέτρια

3 πατάτες μέτριες

1 ματσάκι σέλινο

1 κύβο λαχανικών

2-3 κ. σ. φυτίνη

ΥΛΙΚΑ για το αυγολέμονο :

χυμό από 1-2 λεμόνια

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ζύμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.  Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να ζεσταινεται και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιου. Μολις πάρουν βράση ξαφρίζουμε ρίχνουμε τα λαχανικά , τον κύβο και τη φυτίνη και χαμηλώνουμε το μάτι.  Αφήνουμε να σιγοβράσουν 1 ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει.  Αποσύρουμε από τη φωτιά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπιπέρο αν χρειάζεται στο αυγολέμονο .  Για το αυγολέμονο χτυπάμε πρώτα το ασπράδι ελαφρά και μετα τον κρόκο.   Ρίχνουμε σιγά σιγά και το χυμό λεμονιου.  Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε από το ζουμάκι και ρίχνουμε στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχως μέχρι να ζεσταθεί το μέιγμα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού. Ξαναβάζουμε στο μάτι στο 3 για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσουν τα γιουβαρλάκια το λεμόνι και σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί για βούτες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.