O Ελπιδοφόρος επιστρέφει ποδηλατώντας στα Τρίκαλα για την ενίσχυση ατόμων με αναπηρία-Πρώτη στάση στη Φαρκαδόνα

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης επιστρέφει στα Τρίκαλα στις 18 Σεπτεμβρίου. Μετά από την πετυχημένη περυσινή κινητοποίηση για τη ΦΛΟΓΑ αυτή τη φορά συνεχίζει το ταξίδι του σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, έχοντας στο πλευρό του τους Εθελοντές Τρικάλων, τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ΑΡΩΓΗ και πολλούς άλλους συλλόγους και φορείς. Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα, θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 στην Κεντρική Πλατεία. Τον Ελπιδοφόρο και την ομάδα του θα υποδεχθούν στη κεντρική πλατεία Φαρκαδόνας στις 13 μμ ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ο Βαλκανιονίκης Στέλιος Βάσκος, ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Γεωργαλής με δεκάδες εθελοντές και ποδηλάτες. (Για συμμετοχή στην υποδοχή στη Φαρκαδονα επικοινωνήστε με το Δημο φαρκαδονας και στα τηλ. 2431022605, 6070406327και 6983151903).

Τι είναι το Wheeling2help;

Στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκίνησαν  και οι Παραολυμπιακοί αγώνες στη Βραζιλία, ξεκίνησεμε το ποδήλατο ένα υπέροχο ταξίδι με ένα μοναδικό σκοπό.

Ο Ελπιδοφόρος και η παρέα του ποδηλατούν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης , από τις 7 Σεπτεμβρίου  περνώντας από 20 πόλεις- σταθμούς, και διανύοντας μέσα σε 32 μέρες 1.700 χλμ..

Σκοπός είναι να πραγματοποιηθούν  σε κάθε πόλη- σταθμό, γιορτές εθελοντισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας  και να συγκεντρωθούν 19.000 € με τα οποία θα αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια . Αυτά θα δοθούν ανά 5 στις πόλεις  που συμμετέχουν .


Γιατί να συμμετέχεις;

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό. Αυτό το σκεπτικό αποτέλεσε τη βάση για να γεννηθεί το πρότζεκτ Wheeling2help!

Το Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το wheeling2help 

Το wheeling2help  είναι μία εθελοντική οργάνωση με εμπνευστή το Λαμιώτη Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη. Μετά το ”AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3,000 χαμόγελα”, το «AsiaQuest»  και το Wheeling2help  ( ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και συγκεντρώνοντας 15.654 € για τα παιδιά με καρκίνο της «Φλόγας») , προχωράμε στο : wheeling2help volume2.