Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο κατασκευαστής του πρώτου σπιτιού σε σχήμα βαρελιού μας παρουσιάζει την πρωτότυπη κατασκευή του

Σύντομα θα συναντήσουμε τα barell house ως ξενοδοχεία, καφετέριες, ή εξοχικές κατοικίες-Έτοιμο σε λίγο καιρό το barell house #0002

Η ιδέα γεννήθηκε ως πρόκληση πριν από δύο χρόνια… Σπίτια σε σχήμα βαρελιού ή αλλιώς barell house. Η είδηση κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ και τα ιδιότυπα αυτά σπίτια που κατασκευάζονται στην Καλαμπάκα ,εντυπωσίασαν για την πρωτοτυπία τους. Το ενδιαφέρον εδώ και λίγο καιρό είναι μεγάλο σε πανελλαδικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να μας φανεί περίεργο εάν τα συναντήσουμε ως μέρος μίας ξενοδοχειακής μονάδας, ως εξοχικές κατοικίες ή ακόμη κι ως καφετέριες. Την κατασκευή  εμπνεύστηκε  και φιλοτέχνησε ο Γεώργιος Παπαγεωργίου (ξυλουργός στο επάγγελμα) κι ο ίδιος μας μιλά για όλες τις λεπτομέρειες κι απαντά στα ερωτήματα που έχουμε δεχθεί από αναγνώστες με τη δημοσίευση της είδησης.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-BarellHouse… Σπιτάκια σε σχήμα βαρελιού; Πως προέκυψε η ιδέα κ. Παπαγεωργίου;
-Δύο χρόνια πριν με επισκέφτηκε ένας φίλος και μου έδειξε μια σάουνα σε σχήμα βαρελιού και με ρώτησε αν θα μπορούσα να κατασκευάσω κάτι παρόμοιο. Η απάντηση μου ήταν θετική και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του σχήματος. Στη συνέχεια θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να διατηρήσω το σχήμα ίδιο αλλά ήθελα να φέρω την κατασκευή πιο κοντά στο επάγγελμα με το οποίο ασχολούμαι όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή τα έπιπλα κουζίνας και οι ντουλάπες. Αυτό ήταν το έναυσμα μου και σκέφτηκα να αρχίσω να κατασκευάζω ένα ολόκληρο σπίτι σε σχήμα βαρελιού.

-Τι  δουλειά κάνετε; Έχει σχέση με τις κατασκευές;
Το επάγγελμα με το οποίο ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία ήταν πάντα του επιπλοποιού. Το 1987 άνοιξα την πρώτη επιχείρηση ενώ το 1992 οι εγκαταστάσεις μας μεταφέρθηκαν στην τοποθεσία που βρίσκονται και σήμερα. Όσον αφορά τις κατασκευές είχα αναλάβει ειδικές κατασκευές για εσωτερικούς χώρους σε οικίες και ξενοδοχειακές μονάδες κι έτσι είχα και την ανάλογη εμπειρία που ήταν βασικό κίνητρο για να ξεκινήσω την κατασκευή του Barrelhouse.

[quote_box_center]«Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει συζητήσεις με κάποιους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αποκτήσουν το Barrelhouse είτε για εξοχικό, είτε για να εξοπλίσουν  μία ξενοδοχειακή μονάδα, είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και Bungalows, ενώ ακόμη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για την αγορά ενός Barrelhouseτο οποίο θα είναι διαμορφωμένο για να λειτουργήσει ως καφετέρια»[/quote_box_center]

-Περιγράψτε μου ένα τέτοιο σπίτι. Τι εμβαδόν έχει . Τι χώρους περιλαμβάνει;

Το εμβαδόν του σπιτιού είναι περίπου 26 τετραγωνικά. Οι χώροι που περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο Barrelhouseείναι κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό το οποίο διαθέτει καναπέδες με δυνατότητα τροποποίησης σε κρεβάτι και μία κουκέτα και ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι, μία κουκέτα και μία μεγάλη ντουλάπα.

– Τοποθετούνται άμεσα; Είναι σαν προκάτ κατασκευές ή λυόμενα;
-Τo barrelhouseμε την ολοκλήρωση της κατασκευής του μεταφέρεται με φορτηγό-γερανό στην τοποθεσία του πελάτη και τοποθετείται  πάνω σε μια πλάκα από μπετόν, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις αποχέτευσης. Στην συνέχεια, γίνονται κάποιες μικρές εργασίες, όσον αφορά τον εσωτερικό και εξωτερικό εξοπλισμό, όπως επίσης οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εργασίες. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών είναι έτοιμο να κατοικηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα.

– Πόσο χρόνο χρειάζεται από την παραγγελία μέχρι την τοποθέτηση και τη χρήση τους;

Ο χρόνος κατασκευής ενός πλήρως εξοπλισμένου σπιτιού μέχρι την τοποθέτηση και την χρήση του υπολογίζεται περίπου στους 3 μήνες, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο της εγκατάστασης που πιθανών να δημιουργούν κινδύνους ατυχήματος είτε στο προσωπικό που βοηθά στην εγκατάσταση είτε στην ίδια την κατασκευή) οι οποίοι μπορούν να καθυστερήσουν την όλη διαδικασία.

-Η έδρα σας είναι στην Καλαμπάκα; 

-Η έδρα μας βρίσκεται στο 2χλμ Καλαμπάκας Τρικάλων.

– Πόσο κοστίζουν;
-Ένα
Barrelhouseέχει αρχική τιμή 27.000€ και περιλαμβάνει την κυκλική κατασκευή, την στέγη, το δάπεδο και τα κουφώματα. Στην συνέχεια η τιμή αυξάνεται ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι από τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της κατασκευής. Να σημειωθεί ότι στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος έκδοσης της οικοδομικής άδειας που απαιτείται , ενώ εκτός τιμής είναι τα έξοδα μεταφοράς – εκφόρτωσης και του ΦΠΑ.

– Μπορούν να γίνουν κατά παραγγελία ή είναι συγκεκριμένες οι διαστάσεις τους;

Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα κατασκευής σε μικρότερες και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι , θα ήταν προτιμότερο αν κάποιος επιθυμεί ένα αρκετά μεγάλο Barrelhouse να γίνει ειδική κατασκευή δύο μικρότερων Barrelhouse και στην συνέχεια να γίνει  τοποθέτηση εξωτερικής ξύλινης καμπίνας που να ενώνει τα δύο σπίτια είτε κατά σειρά το ένα πίσω από το άλλο, είτε δίπλα δίπλα.

[quote_box_center]«Να τονιστεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του Barrelhouse #0002 το οποίο διαθέτει βεράντα και εξώστη και αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία τους επόμενους μήνες μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες»[/quote_box_center]

-Ένα Barellhouse έχει όλες τις ανέσεις ενός κανονικού σπιτιού;
Εάν κάποιος επιλέξει να εξοπλίσει πλήρως ένα Barrelhouse θα έχει όλες τις ανέσεις. Φυσικά αυτό αλλάζει και σε σχέση με το πόσα άτομα επιθυμεί να φιλοξενήσει ένα σπίτι. Το Barrelhouse #0001 μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 άτομα.

-Έχει υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής;

-Εδώ και ένα μήνα που είναι στην κυκλοφορία έχουμε δεχτεί πολύ περισσότερα μηνύματα από ότι περιμέναμε αρχικά. Άλλα μηνύματα ήταν απλά για να εκφράσουν τον θαυμασμό για την κατασκευή και άλλα για να μάθουν πληροφορίες. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει συζητήσεις με κάποιους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αποκτήσουν το Barrelhouse είτε για εξοχικό, είτε για να εξοπλίσουν  μία ξενοδοχειακή μονάδα, είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και Bungalows, ενώ ακόμη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για την αγορά ενός Barrelhouseτο οποίο θα είναι διαμορφωμένο για να λειτουργήσει ως καφετέρια. Θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα, με βάση το  επίπεδο των συζητήσεων που έχουν γίνει,  θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις, διότι δεν μιλάμε για μια απλή αγορά ενός απλού προϊόντος αλλά για ένα ολόκληρο σπίτι το οποίο είναι αρκετά ιδιαίτερο και όμοιο του δεν κυκλοφορεί σε κανένα μέρος της Ελλάδας. 

– Πως μπορεί να παραγγείλει κάποιος τα ιδιαίτερα αυτά σπίτια;
Αρχικά, θα πρέπει να έρθει στις εγκαταστάσεις μας προκειμένου να δει το Barrelhouseαπό κοντά, καθώς δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει κάποιος άποψη για ένα σπίτι βλέποντάς το μόνο από φωτογραφίες. Στην συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό που επιθυμεί αλλά και το μέγεθος του Barrelhouse. Αν όλα τα παραπάνω βήματα τηρηθούν τότε ο πελάτης είναι έτοιμος να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να αποκτήσει την κατασκευή. Να τονιστεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του Barrelhouse #0002 το οποίο διαθέτει βεράντα και εξώστη και αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία τους επόμενους μήνες μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

-Χρειάζονται άδειες όπως όταν χτίζεις ένα σπίτι;

-Κάθε Barrelhouse οφείλει να έχει οικοδομική άδεια προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ρεύμα και νερό, ενώ όπως τόνισα και πιο πάνω το κόστος της άδειας περιλαμβάνεται μέσα στην τιμή . Την άδεια αναλαμβάνει να την εκδώσει η επιχείρησή μας σε συνεργασία με τον Αρχιτέκτονα του Barrelhouse.

[quote_box_center]Το barell house είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο από ξύλο, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 6 άτομα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ξύλινο σπιτάκι σε σχήμα βαρελιού με όλες τις ανέσεις. Περιλαμβάνει: Κουζίνα – Μπάνιο – Υπνοδωμάτιο – 2 Καναπέδες – Αποθηκευτικό χώρο – TV – AirCondition – Δυνατότητα τοποθέτησης ξύλινης πέργκολας, ενώ έχει προδιαγραφές για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ.[/quote_box_center]

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ. 

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.