Γαλακτομπούρεκο

Υλικά :

2 γάλατα φρέσκα του ενός λίτρου

1 κουτί κορν φλάουρ (αφαιρώντας 2 κουταλιές σούπας)

7 αυγά (4 ολόκληρα + 3 κρόκους)

2μιση φλυτζάνες ζάχαρη

2 βανίλιες

φύλλο κρούστας

βούτυρο

βιτάμ σοφτ

1 μικρό εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση :

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ένα μπουκάλι γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα με το σύρμα. Ρίχνω το εβαπορέ ανακατεύω, την ζάχαρη, ανακατεύω, τις βανίλιες ανακατεύω και τα αυγά αφού τα χτυπήσω με το σύρμα και ανακατεύω. Βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνω και το άλλο μπουκάλι το γάλα. Ανακατεύω και βάζω μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύω συνέχεια για να μην σβολιάσει. Όταν αρχίσει να γίνεται κρέμα είναι έτοιμη και την αποσύρω από την φωτιά. Λιώνω σ΄ ενα κατσαρολάκι το βούτυρο και βουτυρώνω το ταψί και τοποθετώ ένα ένα φύλο βουτυρωμένο. Βάζω τα μισά φύλλα με αυτόν τον τρόπο και ρίχνω την κρέμα και μετά πάλι ένα ένα φύλο βουτυρωμένο και σκεπάζω. Ψήνω στους 180 και στις αντιστάσεις.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

500 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

1 κ.σ. περίπου γλυκόζη

λίγη φλούδα από λεμόνι

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Βάζω όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα μικρή και αφού πάρει βράση το αφήνω 2 λεπτά και αποσύρω και το αφήνω να κρυώσει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To γλυκό να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας ΄Αντζελα Βαλλιάνου.