Γίνε εθελοντής μέσα από τον… Μύλο των Ξωτικών

Να γίνει γνωστή η δράση εθελοντισμού μέσω της ομάδας που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί επιχειρείται από το Δήμο Τρικκαίων. Στο πλαίσιο αυτό έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Μύλο των Ξωτικών όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες, να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο αλλά και να υποβάλλουν αυτομάτως ηλεκτρονική αίτηση.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Οι κ.κ. Λάππας (δεξιά) και Σακελλαρίου (αριστερά) μας μίλησαν για την όλη προσπάθεια

«Στο πλαίσιο των δράσεων του Μύλου των Ξωτικών ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει με το τμήμα εθελοντισμού στην κατεύθυνση της προώθησης του εθελοντισμού και της αύξησης του μητρώου των εθελοντών που θα είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό» αναφέρει ο Μιχάλης Λάππας, Δημοτικός Σύμβουλος κι εντεταλμένος σε θέματα εθελοντισμού.

Υπάρχει ήδη αρκετό κι έντονο ενδιαφέρον, όπως τονίζει, κι ενδεικτικό προς αυτό είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 150 εθελοντές. Στο χώρο του Μύλου και πιο συγκεκριμένα στο χώρο που είναι το 3D, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής όπου ηλεκτρονικά θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα.

Παράλληλα, στην είσοδο του Μύλου τα άτομα που είναι διαπιστευμένα να υποδέχονται τον κόσμο θα ενημερώνουν για τις δράσεις του εθελοντισμού και θα κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους στο χώρο όπου θα μπορούν να συμπληρώνουν τη φόρμα. Ευπρόσδεκτοι όλοι δημότες κι επισκέπτες.

«Ευελπιστούμε ότι θα βρούμε ανταπόκριση και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Συνέχεια μας ρωτούν, συνέχεια μας παίρνουν τηλέφωνο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει όρεξη και διάθεση, αλλά αμελούν να συμπληρώσουν τη φόρμα. Αυτός ήταν κι ο λόγος που μας ώθησε να μπούμε στο Μύλο και να προωθήσουμε τις δράσεις εθελοντισμού. Υπάρχει όμως διάθεση κι αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε».

Ο Παναγιώτης Σακελλαρίου, μηχανικός πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό κομμάτι της όλης προσπάθειας. «Έχουν γίνει αρκετά πράγματα μέχρι τώρα κι αυτό που τρέχει αυτή τη στιγμή είναι η ηλεκτρονική σελίδα ethelontes.trikalacity.gr όπου μπορεί να κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή του όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει εθελοντικά» αναφέρει και συμπληρώνει «Από εκεί και πέρα έχει ήδη δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς. Όσον αφορά το ηλεκτρονικό κομμάτι η σελίδα εμπλουτίζεται συνέχεια, σε καθημερινή βάση».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον πυρήνα που ξεκίνησε τη δράση στον Μύλο των Ξωτικών συμμετέχουν εκτός από τον κ. Λάππα και τον κ. Σακελλαρίου και οι κ.κ. Βασίλης Αδάμος κι Ευθύμιος Κουφογιάννης.

Συνάντηση και βραδιά εθελοντή

Η επόμενη κίνηση θα έχει χαρακτήρα οργανωτικό. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όπου και θα οριστούν οι ομάδες κι αναλόγως τον τομέα εθελοντικής δράσης που έχει δηλώσει ο καθένας θα ενταχθεί και στην ανάλογη ομάδα.

(Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ)