Γίγαντες φούρνου

 Υλικά:

1 πακέτο γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πουμαρο ή ντομάτα σπιτική (όλο το μπουκάλι)
1 ματσάκι μικρό ή 1 μεγάλο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Από το βράδυ βάζω τους γίγαντες σε μία λεκάνη με νερό να φουσκώσουν. Την επομένη βάζω τους γίγαντες στην χύτρα ή στην κατσαρόλα να βράσουν, να μαλακώσουν. Τρίβω το κρεμμύδι στο multi, βάζω λάδι στο ταψί και προσθέτω το κρεμμύδι. Βάζω την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύω. Βάζουμε από την χύτρα που έχουν βράσει οι γίγαντες το μισό νερό στο ταψί και τους υπόλοιπους τους αδειάζουμε σ’ ενα τρυπητό και και τους βάζουμε και αυτούς στο ταψί, ανακατεύουμε και κοιτάμε να δούμε αν θέλουν λίγο αλάτι ακόμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα με τον φούρνο, να βράσει η σάλτσα.
Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε και καρότο κομμένο σε φέτες.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Άντζελα Βαλλιάνου.