Βούλγαροι εξαπάτησαν ηλικιωμένη αποσπώντας 10.000 ευρώ

Δυο Βουλγάρους, ηλικίας 24 και 30 ετών, συνέλαβαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και άλλων αγνώστων δραστών, μελών της οργάνωσης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών.

Τα μέλη της οργάνωσης διακρίνονταν:

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους: εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν ακόμη και το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, έδειχναν ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν μια 82χρονη ημεδαπή χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους εννέα (9) πολίτες στην ίδια πόλη. Σύμφωνα δε με τα νεότερα στοιχεία, υπήρξαν 11 ακόμη περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διεπράχθησαν με παρόμοια μέθοδο τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στα Τρίκαλα.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν κυμαίνονταν από (25.000) ευρώ έως και (100.000) ευρώ κατά περίπτωση, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Συμβουλές της Αστυνομίας

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες: