Αφράτοι λουκουμάδες

Υλικά :

1kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξερή μαγιά

1 και 2/3  της κούπας γάλα

2/3 της κούπας νερό

1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι

1 αβγό

1/3 της κούπας ζάχαρη

1/3 της κούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό (δεν θέλουμε να κάψει, απλά να είναι χλιαρό) και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος, τουλάχιστον μισή ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τώρα μπορείτε ή να φτιάξετε το γνωστό σχήμα του λουκουμά με τα χέρια, ή να ανοίξετε την ζύμη και με ένα κουπ πατ να φτιάξετε το σχήμα που θέλετε.
Το αφήνετε λίγο να «ανέβει»

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι ώσπου να πάρουν χρώμα και τους βάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το λάδι.

Τους βουτάτε σε ένα πιάτο με ζάχαρη και την πασπαλίζετε να πάει παντού.

Σημείωση :  Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε donut με λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Η συνταγή και η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Άντζελα Βαλλιάνου (η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι δικιά της ενώ την συνταγή την είδε εδώ : http://ladyfirst.gr/food/loukoumades-me-gala/)